Skip to main content

Wat is het Startblok

Kop Zuidas, tussen de RAI en de A10, is een levendige buurt die volop in ontwikkeling is. Van huur- tot koopwoningen, van kantoorpanden tot winkels: het is er allemaal. Lieven de Key bouwt hier Startblok Kop Zuidas, vanaf 1 juni 2023 een woonplek voor 120 jongeren. De ene helft komt uit Nederland, de andere helft bestaat uit jonge vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders).

Zelfstandig én samen

Bewoners hebben een zelfstandige studio van minimaal 20 en maximaal 27m2 met een eigen keuken en badkamer. En er is maar liefst 300m2 aan ruimte om samen te komen. Elke verdieping heeft een gemeenschappelijke ruimte, ingedeeld naar drie thema’s: sport, spel en werken/leren. Zo kun je samen met je buren een film kijken op de zesde verdieping of in alle rust yogaën op de tweede. Behoefte aan een werk- of studieplek? Neem dan een kijkje op verdieping vier en zeven. Daarnaast zijn er twee gezamenlijke dakterrassen om met lekker weer buiten te zitten.

Zo biedt Startblok Kop Zuidas  je de kans om een netwerk op te bouwen, vrienden te maken en je horizon te verbreden. Samen kom je verder en is het bovendien gezelliger.

Een goede start voor iedereen

Op deze woonplek kan iedereen een goede start maken: zowel jongeren uit Nederland als jongeren die hun eigen land hebben moeten ontvluchten. Startblok Kop Zuidas biedt net afgestudeerde en werkende woonstarters een springplank het ‘echte leven’ in en helpt de bewoner die net in Nederland is aangekomen snel de weg te vinden in Amsterdam.

Het vijfde Startblok

Kop Zuidas is niet het eerste Startblok van Lieven de Key. Het eerste Startblok, Riekerhaven, werd in 2016 geopend. Daarna volgden Elzenhagen, Wormerveerstraat en Zeeburg. Elk Startblok is uniek met verschillende bewoners, op verschillende plekken in de stad. Wil je meer weten over de andere Startblokken? Klik dan hieronder.

Bezoek de website van Startblok Riekerhaven
Bezoek de website van Startblok Elzenhagen
Bezoek de website van Startblok Wormerveerstraat
Bezoek de website van Startblok Zeeburg